51-годишният Георги Сапунджиев, който преди близо 9 години прегази и уби

...
51-годишният Георги Сапунджиев, който преди близо 9 години прегази и уби
Коментари Харесай

Шофьорът, прегазил 4-годишния Паоло, иска да бъде реабилитиран от съда

51-годишният Георги Сапунджиев, който преди близо 9 години прегази и умъртви на място 4-годишния Паоло Иванов в Стара Загора, желае да бъде оправдан от съда. Това удостовери пред публицисти окръжният прокурор Дичо Атанасов.

По думите му през днешния ден окръжните магистрати в град на липите преглеждат делото за реабилитация на Сапунджиев.

Трагичният случай се случи на 2 юни 2014 година на пешеходната улица " Цар Симеон Велики " в Стара Загора. Сапунджиев навлязъл с джипа си в неразрешената за коли зона при опит да направи противоположен завой и прегазил дребния Паоло. Момченцето карало велосипеда си, а на няколко метра били родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела. Паоло почина на място .

След като делото мина на три правосъдни инстанции, Върховният касационен съд удостовери 6-годишната ефикасна присъда на 48-годишния мъж, която бе постановена при скъсен правосъден развой. Георги Сапунджиев бе лишен и от правото да кара за период от 8 години.

През юни 2018 година Окръжният съд в Стара Загора удовлетвори молбата на пандизчията за предварително освобождение, само че седмици по-късно Апелативният съд в Пловдив анулира решението на окръжните магистрати.

Окръжният прокурор на Стара Загора изясни, че процедурата е такава, че откакто мине избран интервал от време, индивидът, който е бил приет за отговорен от магистратите, има право на правосъдна реабилитация. Ако това не се случи по правосъден ред, то ще стане реабилитация по право, изясни още Дичо Атанасов.

Очаква се до месец да излезе решението на съда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР